Inloggen InloggenRegistratie Registreren
Koninklijke Vereniging der Industrieel Ingenieurs
van Mechelen VZW
Home Missie & Organisatie Lid worden Activiteiten Vacatures Partners Informatie Contact
Navigatie
Home
Missie & Organisatie
Lid Worden
Activiteiten
Agenda
Inschrijvingen
Foto Archief
Vacatures
Partners
Contact

Activiteiten agenda

Activeiten - Foto Archief 2007 - Details

Bezoek aan postzegeldrukkerij Mechelen (i.s.m. VIK en KVIV)

Datum :
08-02-2007

Beschrijving :

Het gebruik van postzegels als betaalmiddel is in onze streken ontstaan in de helft van de 19de eeuw.  Omdat de vraag zo snel steeg diende de overheid het drukken van zegels in eigen beheer te nemen en werd Mechelen gekozen om een drukkerij op te zetten. Mechelen was op dat ogenblik het spoorwegknooppunt in België en daarom was deze plaats ideaal voor aanvoer van grondstoffen en voor de distributie van de zegels.

Een tiental jaar terug werd besloten om een totaal nieuwe drukkerij in gebruik te nemen.  K VIV Brabant, i.s.m. VIK Mechelen en VIrBr, biedt U nu de mogelijkheid deze nieuwe drukkerij te bezoeken.  We zullen een kijk krijgen op de modernste druktechnieken voor staaldiepdruk en rasterdiepdruk op rotatiedrukpersen. Ook andere machines zoals typopersen, overdraagpersen en moleteermachines, verkoper- en verchroominstallaties en afwerkingsmachines komen evenzeer aan bod. Tenslotte zullen we nog een licht werpen op het nazicht, verpakking en verzending van zegels.

Deze rondleiding neemt ongeveer 2u30 in beslag. Voordien is het evenwel mogelijk om aan een democratische prijs (+/- 7 EUR) een lunch in het bedrijfsrestaurant te nemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt en aanmelden met opgave van identiteit en vereniging van elke deelnemer wordt verwacht voor 20-01-2007.PRACTISCH

Waar: Egide Walschaertstraat 1, 2800 MECHELEN

Wanneer: Donderdag, 8 februari 2007, 13u00.

Prijs:
Deelname vanuit K VIV of VIK:
Voor leden
en hun gezinsleden: 2.50 Euro per persoon
Voor niet leden: 5 Euro per persoon

Te storten op rekening 001-2169302-70 van K VIV–Brabant met vermelding 20070208-xy (x = het aantal leden, y = het aantal niet-leden). 
Gelieve eveneens op te geven of U voordien een lunch in het bedrijfsrestaurant neemt, maar U rekent hiervoor ter plaatse af.


Inschrijving:
Het is een activiteit in samenwerking met KVIV en VIK.
Inschrijvingen kan alleen via één van volgende middelen:

  • De website van het KVIV : http://www.kviv.be
  • Per E-mail via adres fred.ceusters@lid.kviv.be
  • Door bijgevoegde antwoordstrook (zie Bijlagen) te sturen naar ir. F. Ceusters, Maleizenstraat 10, 3020 HERENT, tel. 016/22.01.63 of  0478/88.01.96.

Gelieve, in tegenstelling met wat hieronder vermeld staat, niet ons inschrijvingsformulier hiervoor te gebruiken a.u.b.© 2021  Milano Projects BVBA - The Art of Technology